AW-1008409848
Ga naar de inhoud

Maatregelen - Energielabel Verbeterplan.nl

TAXATIE en LABEL
Menu overslaan
Menu overslaan
Menu overslaan
Menu overslaan
Menu overslaan
Door je energielabel te verbeteren gaat niet alleen je energierekening omlaag, maar stijgt ook vaak je woningwaarde. Het verhogen van je energielabel is van veel factoren afhankelijk. Zo zijn bepaalde typen woningen makkelijker te verduurzamen dan andere woningen.

INVLOED VAN TYPE WONING OP ENERGIELABEL

Sommigen typen woningen zijn gemakkelijker te verduurzamen. Een appartement op de tweede verdieping, omringd door andere appartementen grenst aan veel verwarmde oppervlaktes. Zo’n appartement heeft dus relatief weinig ‘verliesoppervlakte’: oppervlaktes waar energie ontsnapt. Het is dus makkelijker om zo’n appartement verder te verduurzamen dan een vrijstaande woning bijvoorbeeld. Een vrijstaande woning heeft namelijk veel verliesoppervlakte en er zijn dus meer verduurzamingsmaatregelen nodig om op een hoger energielabel uit te komen.
ISOLEREN

Er zijn verschillende manieren om je woning te isoleren. De kruipruimte van je woning kun je eventueel ook zelf isoleren met isolatiechips bijvoorbeeld.
Voordat je dure installaties gaat aanbrengen in je woningen is het altijd belangrijk om allereerst de woning te isoleren en voor goede beglazing te zorgen. Zo zorg je ervoor dat er zo min mogelijk energie uit je woning kan ontsnappen.


GOEDE BEGLAZING & KOZIJNEN

Heeft jouw woning nog enkele glazen? Vervang deze dan door dubbel glas, HR++ of HR+++ glas. Hoe je checkt welke soorten ramen je woning nu heeft lees je hier. Heb je momenteel dubbel glas maar zijn je kozijnen aan vervanging toe? Kies dan voor HR+++ glas. Dit type driedubbel glas heeft namelijk een apart kozijn nodig, maar isoleert het allerbeste. Zijn je kozijnen nog goed en neem je genoegen met HR++ glas? Dan heb je geen nieuwe kozijnen nodig. Bovendien isoleert HR++ glas ook al een stuk beter dan dubbel glas.

HR-COMBIKETEL OF WARMTEPOMP

Een HR-combiketel of een warmtepomp kan een goed alternatief zijn voor de huidige CV-ketel in je woning. Als je woning voorzien is van goede isolatie en de juiste beglazing en je verwarmtingssysteem op lagere temperaturen de woning warm kan houden, dan kan een hybride warmtepomp interessant zijn. Welke typen warmtepompen er allemaal zijn lees je hier. Voldoet je woning nog niet aan voldoende isolatiemaatregelen of is de investering in een warmtepomp nog te groot? Kies dan voor een HR-combiketel. De ketel gaat 15 jaar mee, dus mocht je in de tussentijd willen overstappen naar een warmtepomp dan kan het verstandiger zijn om de HR-combiketel te huren.
Weet je niet goed welke ketel voor jouw woning het meest geschikt is? Laat dan een nulmeting met verduurzamingsadvies uitvoeren door een adviseur. De adviseur die het beste bij je past vind je gemakkelijk en snel via Energielabelverbeterplan.nl

ZONNEPANELEN

Zonnepanelen kunnen een aantrekkelijke verduurzamingsmaatregel voor jouw woning zijn. Zo wek je op een duurzame manier de energie voor jouw woning op. Daarnaast mag je tot 2025 nog het teveel aan energie dat je opwekt terug leveren tegen hetzelfde tarief van de stroom die je normaliter afneemt. Maar wat kost een zonnepaneel? Hoe werken zonnepanelen? En is mijn dak wel geschikt voor zonnepanelen?

VERDUURZAMINGSADVIES

Wil je nou echt goed advies ontvangen over hoe je je energielabel kunt verhogen? De energieprestatie-adviseurs in onze vergelijker kunnen naast het opstellen van een energielabel ook verduurzamingsadvies geven.
Radiatoren

Warmte straling van radiatoren verliest ca. 30% in de bouwmuur, het plaatsen van radiatorfolie tussen de bouwmuur en de radiator levert een besparing van ca. 25 % stralingswarmte op
CV Thermostaat

Een voorgeprogrammeerde thermostaat levert een besparing op bij een hoog rendemente cv ketel. Zodoende wordt op uw stookgedrag wordt optimaal bespaard.
Woning ventilatie

Ventilatie is van groot belang!
Goed ventileren is nodig voor gezonde lucht in huis. Maar in veel huizen wordt verkeerd geventileerd. Tocht, vocht, lawaai en gezondheidsklachten kunnen het gevolg zijn.
In veel oude woningen gaat ventileren vanzelf via naden en kieren. In veel moderne goed geïsoleerde woningen moeten bewoners actief zorgen voor voldoende ventilatie door roosters of klepraampjes op te laten voor frisse lucht. Als u mechanische of balans ventilatie hebt, is correct gebruik belangrijk
Terug naar de inhoud